SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Predstavitev

Mesto Velenje skupaj s podeželjem ni veliko, pa tudi majhno ne. S svojo moderno arhitekturno zasnovo je drugačno od drugih slovenskih mest. V njem očarajo sodobne stavbe z ravnimi strehami, velike zelenice, mogočna drevesa in lepo urejene cvetlične gredice. Velenje je mesto v parku, mesto zelenja in številnih s soncem obsijanih dni.  Narava v Velenju očara na vsakem koraku. Najmlajše slovensko mesto je danes šesto največje mesto v Sloveniji. Še vedno raste in se razvija. Je mesto z vizijo in mladostno energijo. Velenje je mesto cvetočih idej.

Velenje je lepo, ko se prebuja, še lepše, ko je čez dan polno življenja, pa tudi, ko se zvečer umiri in zaspi. Vsak dan, preživet v njem, je posebno doživetje.

Več o mestu Velenje:

Sodobno in moderno - to je naše mesto

V zgodovino Velenja se je vpisala še ena nova pridobitev - obnovljena promenada.

Velenje s svojo okolico in prenovljenim mestnim jedrom ponuja nešteto možnosti za ljubitelje narave, kulture in prireditev. Če radi poležavate na terasah ob rekah, berete knjigo ob žuborenju vode, v vodo namakate noge in se sladkate s sladoledom pod drevesi, je Velenje prava izbira za vas. S prenovo promenade je mesto dobilo moderen in atraktiven prostor za sprehode, srečevanja in druženja. Nova mestna promenada poudarja in izkorišča naravne kvalitete prostora, ureditev pa dopolnjuje nova moderna urbana oprema. 

SAŠA regija

Majhne podobe velike slike

Zgodba Savinjske in Šaleške doline se začenja pri tisočerih majhnih podobah, ki na prvi pogled nimajo veliko skupnega. Unikatne naravne kombinacije, kontrastni značaji in na videz nerazdružljive preteklosti so ustvarile čudovito pisano sliko, ki jo zares razumemo takrat, ko jo vidimo v celoti. To je sestavljanka, ki so je skozi tisočletja narisalo življenje. To je svet, ki ga je potrebno začutiti od blizu in občudovati od daleč. 

Naravno. Pristno. Navdihujoče. 
Aktivno. Adrenalinsko. Zabavno.
Urbano. Poslovno. Kulturno. Inovativno.
Zdravo. Sproščujoče. Domače.


To je mozaik doživetij!

Preberi več

Slovenija

Prelistajte brošure o Sloveniji!  

Slovenija je edina država v Evropi, ki združuje alpski in sredozemski svet, Panonsko nižino in kraški svet. Spremenljivost pokrajin vas vedno vnovič preseneti. Opazujete lahko morje, na drugi strani pa vaš pogled objame visoke gore.

Med vzponom skozi gozdnato pokrajino pod seboj vidite zeleno ravnico. Z gorskega travnika vam pogled seže do rečne soteske. Bližina nasprotij in razlik je slovenska posebnost.

V Sloveniji lahko še vedno hodite skozi pragozd ali opazujete rast grozdov na najstarejši vinski trti na svetu. V Sloveniji lahko slišite zgodbe o medvedih in jeste gozdne sadeže, ki ste jih sami nabrali med kratkim sprehodom iz mesta. Tu lahko odkrijete skrivnosti Zemljinega površja in tistega, kar leži pod njim.

Slovenijo lahko začutite!

Preberi več