SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Narejeno v Velenju

Premogovnik Velenje d.d.

Velenje je zraslo na premogu in se je začelo razvijati prav zaradi izkopavanja lignita. S skoraj 140-letno tradicijo pridobivanja lignita je Premogovnik Velenje, močno vpet tudi v slovensko energetsko gospodarstvo.


Premogovnik Velenje je razvil dva produkta, ki sta na voljo tudi na v TIC-u Velenje. Vražje Gate, ki vas bodo navdušile z hudomušnimi napisi, ter plastenka AquaVallis, ki prečisti vodo med tem ko jo pijete.

Hčerinska podjetja:

Kontakt

Gorenje d.d.

Skupina Gorenje spada med vodilne evropske izdelovalce aparatov za dom, z več kot šestdesetletno zgodovino. S tehnološko dovršenimi, vrhunsko oblikovanimi in energetsko učinkovitimi gospodinjskimi aparati pod blagovnimi znamkami izboljšujemo kakovost bivanja uporabnikov naših izdelkov v devetdesetih državah po svetu.

Podjetje je v sodelovanju z RK Gorenje Velenje, ustvarilo posebno linijo hladilnikov, z imenom "Made by champions".

Kontakt

Predstavitveni video Gorenja

Termoelektrarna Šoštanj

Termoelektrarna proizvede tretjino električne energije v Sloveniji, v izrednih primerih pa lahko pokrije celo polovico države. Z daljinsko toploto ogreva več tisoč domov v Šaleški dolini. Zadnja pridobitev je Blok 6, ki je pomemben tako iz ekonomskega, kot tudi iz ekološkega vidika. 

Kontakt

Plastika Skaza d.o.o.

Podjetje, ki se v zadnjem času zelo hitro razvija in napreduje. V 37 letih injekcijskega brizganja plastike so postali strokovnjaki predvsem na področju električne industrije, pohištvene industrije, avtomobilske industrije ter gospodinjskih aparatov. V letu 2014 so osvojili prestižno slovensko gospodarsko priznanje Zlata gazela.

Cuisine izdelki

Kontakt

Veplas d.d.

Podjetje ima širok proizvodni program; od zabave in rekreacije do transporta in osebne zaščite. Temelj poslovanja je predelava kompozitnih materialov, osrednji proizvodni program pa izdelki za varovanje in ohranjanje človekovega zdravja (predvsem medicinske kadi). Veplas je med vodilnimi svetovni proizvajalci jamborjev za tekmovalno in rekreativno deskanje na vodi.

Kontakt

Lucifer čokolada

Razvajajte se z ročno izdelanimi čokoladnimi tablicami Lucifer. Že majhen košček prebudi vaše čute, ko se nežno raztopi v ustih in vas popelje v neznane eksotične kraje. Vsak košček čokolade je narejen iz popolnoma naravnih, vrhunskih sestavin. Kakavova zrna izhajajo iz daljnih dežel okoli ekvatorja in vsebujejo prefinjene arome, ki naredijo Lucifer Chocolate resnično nekaj posebnega.

Luciferjeve izdelke lahko kupite tudi v TIC-u Velenje

Preberi več:

Kontakt:

Facebook stran   Spletna stran  

ONDU Pinhole fotoaparati

Elvis Halilović, ki je tudi avtor Vodnega mesta na Velenjskem jezeru je svojo inovativnost prenesel tudi v izdelavo prav posebnih lesenih fotoaparatov. Njegove izdelke lahko kupite na njegovi spletni strani.

Preberi več:

Predstavitveni video:

Spletna stran ONDU  

Podjetniški center Standard

Start:up Velenje je skupnost inovativnih in podjetnih dijakov, študentov, mentorjev in ostalih insajderjev, ki ne čakamo na to, da nam prihodnost potrka na vrata. Start:up Velenje se razvija s pomočjo mentorjev in Podjetniškega inkubatorja SAŠA, ki skrbi za to, da sveže rojeni startupi niso prepuščeni ulici ali garažam. Start:up Velenje je del nacionalne mreže startup mest v Iniciative Start:up Slovenia.

Kontakt

Tiesy - kravuljček

Moje ime je Metka Tratnik in sem oblikovala ta prekrasen modni kos, ki osvaja ženski poslovni svet. Poimenovala sem jo Tiesy.
Tiesy je nastala, ko smo v šali prišli do besede kravuljček (kravata in metuljček). Tako je nekaj časa ostalo le pri šali in besedi, ki nas je spominjala na smešen dogodek. Potem pa je ta beseda prešla v idejo, ki bi dejansko nekaj pomenila.

Kontakt