SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Kako priti v Velenje

V Velenje se lahko pripeljete na različne načine: s kolesom, z avtomobilom, motorjem, taksijem, avtobusom ali vlakom ter različnimi kombinacijami nekaterih od teh.

V Velenje z avtomobilom:

Velenje je od Ljubljane oddaljeno 84 km, od avtoceste A1 (Ljubljana – Maribor) pa samo 15 km. Za dostop do nas izberete izvoz Žalec/Dravograd/Slovenj Gradec/Velenje/Dobrna/Arja vas in zavijte levo v smeri Velenja. Vozite po prednosti cesti približno 15 minut.

GPS koordinate Turistično - informacijskega centra Velenje:
Širina (N): 46,3571 
Dolžina (E): 15,1116 

V Velenje z avtobusom:

Redne avtobusne povezave vam omogočajo prihod v Velenje z vseh koncev Slovenije. 

Dodatne informacije
 

V Velenje z vlakom:

Do Velenja se z vlakom lahko pripeljete iz smeri Ljubljana ali Maribor. 

Dodatne informacije

V Velenje z letalom:

V Velenju seveda nimamo letališča. Lahko pa z različnimi letalskimi prevozniki priletite na mednarodno letališče Jožeta Pučnika Ljubljana ter svoje potovanje do Velenja nadaljujete z drugim prevoznim sredstvom. Tudi letališča v sosednjih državah (v Avstriji, Italiji, Madžarski in na Hrvaškem) so razmeroma blizu in vam omogočajo odlična izhodišča za začetek vaše počitniške pustolovščine.

- Letališče Ljubljana (SLO): 86 km, 1 ura
- Letališče Celovec (A): 105 km, 1,5 ure
- Letališče Zagreb (CRO): 180 km, 2 uri
- Letališče Trst (I): 207 km, 2 uri
- Letališče Benetke (I): 315 km, 3 ure

Lega

Velenje leži v vzhodnem delu Šaleške doline, ob porečju reke Pake, na nadmorski višini 396 m. Obkroženo je z valovitimi griči Šaleške doline, Kamniško-Savinjskimi Alpami na zahodu in Pohorjem na vzhodu. Osrednji del mesta predstavlja dolinski del ob reki Paki. Po številu prebivalcev je peto največje mesto v Sloveniji, v svojem razvoju se je zadnjih 50 let razširilo med nekdanjimi naselji in zaselki Škale, Stara vas, Staro Velenje, Šalek in Šmartno. Središče občine je mesto Velenje, ki je izrazito industrijsko središče (Gorenje, Premogovnik Velenje, Esotech…) in prerašča v regionalni savinjsko-šaleški center z razvito trgovino in ostalimi upravnimi, izobraževalnimi  ter drugimi dejavnostmi.  (Več na www.velenje.si).