SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Lokalne kulinarične posebnosti

Mestna tržnica

Mestna tržnica se odvija vsako soboto med  8.  in 13. uro. Na stojnicah poteka prodaja domačih pridelkov in izdelkov od svežega sadja in zelenjave, zelišč, medu, mesnih izdelkov, različnih vrst kruha, peciva, rezancev, vina, žganja, sokov do izdelkov domače umetnostne obrti in še marsikaj drugega iz Šaleške  ter  Zgornje Savinjske  doline. Turistična zveza Velenje s turističnimi društvi v Velenju in okolici od aprila do oktobra enkrat mesečno pripravlja na tržnici zabaven spremljevalni program.

Mestna tržnica vas vabi, da jo obiščete. Z nasmehom narave!

MAŠ? Catering

Podjetje MAŠ? se ukvarja s pripravo in dostavo sendvičev, solat, sladic ... V  ponudbi lahko najdete vse vrste narezkov, različnih solat, kanapejev in še mnogo več. Po želji vam pripravijo celotno ponudbo (t.i. hladni catering) ob različnih priložnostih (krsti, poroke, pikniki, praznovanja ...) Najpomembnejše je, da se popolnoma prilagodijo Vašim željam.
Spletna stran MAŠ  

Informacije

LOKO LOKOviško PIVO

Na kmetiji pr "Krajnk v Lokovici so pridelovali hmelj golding v letih od 1950 do 1972. Obirali so ga ročno in sušili v domači sušilnici, ki še danes krasi kmetijo. Ukvarjali so se tudi z žganjekuho, zato je Marija dobila idejo o destilaciji lokoviskija in varjenju piva. Varijo svetlo in tekmno pivo, spodnjega vrenja. Ječmenovemu sladu, vodi in kvasu dodajajo savinjski hmelj, golding in auroro.
Pivo je zlate barve, rahlo grenkega okusa, varjeno s pridnostjo in ljubeznijo. Ni pasterizirano, niti filtrirano. To mu daje prvinski okus piva To vrsto piva imenujemo ležak, lager. LOKO LOKO pomeni lokalno, iz Lokovice.
Facebook stran LOKO LOKOviško PIVO  

Kontakt

Ste v Velenju? To morate poskusiti:

Tortica Velenje

Tortica vam bo s svojimi svežim okusom in značilno barvo pustila sladek spomin na Velenje.

Naročite jo lahko v kavarni Hotela Paka.

"Knapovska" malica

Rudarska malica je del podzemne pustolovščine, ki jo boste doživeli v Muzeju premogovništva Velenje. 

Čisto pravi knapovski obrok - kos kruha in par kranjskih klobas, si boste privoščili 160m pod zemljo, v najgloblji jedilnici v Sloveniji.

Telečji zrezek Herberstein

Poleg drugih odličnih jedi na Vili Herberstein imajo v ponudbi krožnik, ki bo zagotovo navdušil prav vsakega!