SI
03 896 17 15 03 896 17 15

Velenjska plaža

Na Velenjskem jezeru ob čolnarni je urejena obala s prodom, lesene tribune za sončenje, tuši in sanitarije. Možna je izposoja različnih plovil za popolno doživetje na vodi, ogromne travnate površine pa nudijo številne druge možnosti za preživljanje prostega časa ob vodi. 

Za več informacij kontaktirajte http://www.velenje-tourism.si/informacije

Velenjska plaža je na tekmovanju »Best of summer in Slovenia 2016«, ki ga organizira ekipa »InYourPocket« (mestni vodiči) prejela naziv najboljši kraj za kopanje v Sloveniji. Z več kot 28 % spletnih glasov je bila naša plaža uvrščena pred reko Nadižo in Bohinjskim jezerom.

Velenjska plaža je v letu 2017 v Velenje privabila več kot 100 tisoč obiskovalcev. Na Velenjskem jezeru in v okolici je možnosti za preživljanje prostega časa veliko: kopanje, jadranje, SUP-anje, surfanje, kampiranje, igranja nogometa, odbojke na mivki, mini golfa, košarke, tenisa, jezdenja, vadbe golfa, vožnje s pletno do vodnega mesta, poležavanja na urejeni Velenjski plaži.

Vabljeni na novo dozo uživanja in sprostitve na Velenjsko plažo v sezoni 2018!
KAJ POČETI V OKOLICI JEZER?

Kolesarsko-sprehajalne poti okoli Šaleških jezer

Okoli Šaleških jezer so urejene kolesarsko-sprehajalne poti, s klopmi in fitnesom na prostem, ter ostalo prostočasno infrastrukturo. 

S klikom na sliko, se bo karta z označenimi potmi povečala. 

Masaže na Velenjski plaži

Od sobote, 24. 6. 2017 bo Velenjska plaža bogatejša še za eno novo aktivnost in to so masažne storitve, masaže bo izvajal masažni atelje LaRuna vsak dan med 10. in 19. uro.

Kontakt: 
T: 031 877 484
E: larunamasazniatelje@gmail.com
Cenik masažnih storitev  

Knjižnica na velenjski plaži

Vabljeni v Knjižnico na velenjski plaži, kjer smo pripravili kotiček s knjigami in revijami, da bo vaše poletje polno dobrih zgodb. Ob Plaži MiaMia.
Skupinsko branje na velenjski plaži bo organizirano v torek, 1. 8. 2017 ob 20. uri. Topel poletni večer kar kliče po druženju ob dobri knjigi. Prinesite svojo najljubšo knjigo in z nami delite odlomek, ki vas je navdušil.
Spletna stran knjižnice Velenje  

Camping Velenje

Kamp leži ob Velenjskem jezeru, le nekaj metrov stran od vedno bolj obiskane Velenjske plaže. Njihova ponudba zajema: nastanitev v mobilnih hiškah, prenočitve v avtodomih in prikolicah, ter šotorjenje na čudovitem travniku tik ob jezeru.

Več informacij

Spletna stran Camping Velenje   Poletni oddih v Velenju  
Kontakt: 031 455 977 

Vodni park

Vsem obiskovalcem plaže je na voljo za brezplačno uporabo vodni park na Velenjskem jezeru. Vodni park, z napihljivimi igrali na vodni gladini velenjskega jezera deluje le v poletnem času. V tem času je prisoten tudi reševalec iz vode.

Več informacij

ZOO Station Velenje

Omogočajo vam izposojo Windsurf in SUP opreme, organizirajo tečaje, tekmovanja, športne dneve, team-buildinge in še mnogo več!

Več:

Delovni čas:  
Od ponedeljka do nedelje med 9.00 in 21.00

Kontakt: 
T: 031 239 239
E: enx@zoo-station.si 
Spletna stran ZOO station Velenje  

S pletno po Velenjskem jezeru

Poletje in topli dnevi so pred nami! Prijazno vabljeni na Velenjsko jezero, kjer se lahko odpravite na panoramsko vožnjo s pletno (lesena ladjica na električni pogon, ki sprejme 18 potnikov), ki traja približno 30 minut.

Več:

Cenik: 
- Odrasli: 4 EUR
- Otroci do 18. leta: 1 EUR
- Skupina nad 15 oseb: 3 EUR

Pasja plaža na Velenjskem jezeru

Prostor, ki je namenjen kopanju psov se nahaja le nekaj minut stran od Velenjske plaže, pod Kinološkim društvom Velenje, na Rudniški cesti 17.

Več informacij

Foto: Gašper Pintarič

Burger Kapija

Privoščite si slastni hamburger na Velenjski plaži!
Facebook stran Burger Kapije  

Plaža MiaMia

V prekrasnem ambientu se lahko sprostite ob odlični kavici, koktejlu ali kateri drugi pijači.
Kmalu bodo poleg sladoleda na volji tudi sveži prigrizki iz MiaMia Snack bara.

Delovni čas:   
- ponedeljek do četrtek med 9.00 in 24.00
- petek in sobota med 9.00 in 2.00
- nedelja 9.00 - 24.00

PIKNIK ZA DVA OB VELENJSKEM JEZERU

Plaža MiaMia poskrbi za romantično vzdušje ob Velenjskem jezeru.

V ponudbo je vključena izposoja odeje in košarice, ki jo napolnijo z dobrotami in penino. Izbirate lahko med mesno, sirno in sadno ploščo.

CENA: 20 €
REZERVACIJE IN NAROČILA: 051 621 146 (Mia)

FB stran Plaža MiaMia  

Tenis center Jezero

Tenis center Jezero se nahaja na atraktivni lokaciji ob Velenjskem jezeru, njihova ponudba zajema veliko različnih vrst športnih aktivnosti.

Več:

Spletna stran TRC Jezero  

Vodni športi na Velenjskem jezeru

Klub vodnih športov Velenje skrbi za izvedbo vodnih športov na jezeru, svoje prostore pa ima v Čolnarni. 

Več:

Spletna stran KVS Velenje  

Solarno drevo

Pametno solarno drevo na Velenjski plaži je opremljeno z vtičnicami za polnjenje elektronskih naprav, ponoči pa prijetno osvetljuje okolico. Ob posedanju na klopeh lahko brez težav s pomočjo zelene energije polnite mobitele in druge naprave, opremljene z USB vmesnikom. Hkrati pa seveda uživamo v prijetni okolici Velenjske plaže.
Velenjsko jezero še nima statusa kopalne vode, zato se v njem kopa in plava izključno na lastno odgovornost.