SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Velenje: aktivne in zelene počitnice


Mladi in mladi po srcu, ste za SUP-er pustolovščino in kratko osvežitev?

Pridite na odklop v najmlajše slovensko mesto, Velenje! Razprite krila in poletite visoko v nebo. Čudovit pogled na Šaleško dolino vam bo vzel dih.

Dobrodošli na najbolj atraktivni plaži v Sloveniji z živahnim dogajanjem in pestro ponudbo doživetij. Podajte se na nepozabno iskanje potopljene vasi na SUP-u ali pletni in doživite mogočen objezerski raj, ki vas bo navdušil. Zavrtite pedala in se z legendarnim ponijem odpravite na piknik doživetje v narave. Nenehen preplet narave, podzemnega bogastva in moderne mestne arhitekture boste začutili v slikovitem Velenju – mladostnem mestu ob jezeru. Raziščite tiste najbolj  skrite kotičke, ki čakajo na vas, da jih odkrijete.


PAKET VKLJUČUJE:
- 2 x nočitev z zajtrkom v Hotelu Paka
- 1 x dobrodošlica v hotelu Paka
- 1 x Raziskovanje potopljenih vasi s SUP-om
- 1x  Podzemna pustolovščina v Muzeju premogovništva Slovenije
- 1x Piknik doživetje z legendarnim pony-em
- 1 x Večerno kulinarično doživetje v restavraciji Jezero
- 1 x Večerno kulinarično doživetje na veličastni Vili Herberstein
- brezplačen parkirni prostor pred ali v garaži hotela
- brezplačen Wi-Fi

 

PRIPOROČAMO:

- Panoramski polet z letalom nad Šaleško dolino za samo 25 €/ osebo!
- Najem koles za samo 3 € za 3 ure!
- Najem individualne finske savne z jacuzzijem in odličnim ambientom v hotelu Paka.
- Ogled kino predstave med vikendi v hotelu Paka.

 

CENA ZA DVE OSEBI: 259 €  

* Cena je informativna in velja ob nakupu paketa. Cena se lahko spremeni glede na število in želje gostov. DDV je vključen v ceno. Za zagotavljanje vseh storitev po programu, je potrebna predhodna rezervacija. V primeru slabega vremena se SUP-anje po jezeru nadomesti se z obiskom Vzorčnega mesta, piknik na Velenjski plaži pa s košarico dobrot, ki vam jo dostavimo v hotel. Minimalno število oseb za realizacijo paketa je 2.

 

Rezervacije in informacije:

Zavod za turizem Šaleške doline, Stari trg 3, 3320 Velenje
tel: 03 896 17 15
mail:  turizem@velenje.si 

REZERVIRAJ  
Več informacij

Muzej premogovništva Slovenije

Popolnoma prenovljeni podzemni del Muzeja premogovništva Slovenije obiskovalcem omogoča doživetje izkušnje rudarjev, ki so se desetletja spuščali 160 metrov globoko pod zemljo, da bi na površje spravili »črno zlato«. Različna prizorišča iz življenja in dela rudarjev, ki jih upodablja 20 izjemnih scen in 15 zanimivih lutk, oživijo s pomočjo sodobne avdiovizualne opreme. Ura in pol vznemirljivega potovanja, v katerem je moč spoznati mehanizacijo jamskih prostorov iz zadnjih desetletij razvoja velenjskega Premogovnika, je sklenjena z vožnjo z vlakom po podzemni železnici.

VIDEO: Muzej premogovništva Velenje

Vila Herberstein ****

Mirno, domačno okolje, izšolano osebje in najodličnejša kulinarična ponudba  očarajo vsakega obiskovalca Vile Herberstein.  Vila Herberstein je zagotovo ena izmed najlepše ohranjenih primestnih vil iz 19. stoletja, danes pa sodi med najelitnejše slovenske restavracije.  Vila Herberstein zagotovo stoji na eni izmed najlepših lokaciji v Velenju. Oddaljena je le slabih dvesto metrov od centra mesta, v neposredni bližini je zimski velenjski bazen, gozd za vilo pa omogoča prijetne sprehode. Park in terasa pred stavbo sta izjemno prijetna za druženje s prijatelji ob kavici in izvrstnih herbersteinskih sladicah. Vila je zaščitena kot objekt kulturne dediščine.

Hotel Paka ****

Hotel Paka je sodoben poslovno-konferenčni hotel, ki s prostorskimi možnostmi in tehnično opremo omogoča odlično izvedbo seminarjev, simpozijev, konferenc... Ima 53 sob (od tega 37 dvoposteljnih sob, 6 enoposteljnih ter 10 apartmajev), 2 konferenčni dvorani in 6 drugih prostorov za izvajanje vseh oblik izobraževanja, lastno slaščičarno, kavarno in garažno hišo, savne … Hotel Paka je dobitnik številnih priznanj doma in v tujini. Kategoriziran je s štirimi zvezdicami.

Vse sobe so sodobno opremljene, klimatizirane, na voljo imajo minibar, sobni trezor, telefon z direktno zunanjo linijo, priključek za računalnik, internet, kartični sistem za odpiranje vrat ter televizijo s satelitskimi in hotelskimi programi.

Panoramski poleti po Šaleški dolini

Šaleški aeroklub opravlja panoramske polete iz letališča Lajše pri Šoštanju s štirisedežnim letalom (pilot in 3 potniki) Robin DR 400/180.

Panoramski poleti z motornim letalom:
- nad Velenjem, Šoštanjem in Topolšico;
- nad Šaleško in Savinsko dolino;

Na izboru Naj kopališče 2018 je v kategoriji Naravna kopališča, Velenjska plaža zasedla prvo mesto.

Med naravnimi kopališči je kopalce najbolj prepričala Velenjska plaža in se tako uvrstila pred Grajsko plažo Bled in plažo Simonov zaliv.

Na Velenjskem jezeru in v okolici je možnosti za preživljanje prostega časa veliko: kopanje, jadranje, SUP-anje, surfanje, kampiranje, igranja nogometa, odbojke na mivki, mini golfa, košarke, tenisa, jezdenja, vadbe golfa ali vožnje s pletno.