SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

ŠTREKNA BUS

S kolesom na avtobus in vlak med Koroško v Sloveniji in Avstriji

Kolesarska povezava po Mislinjski dolini, Štrekna, je priljubljena pri Korošcih in širše ter velja za eno najbolje urejenih kolesarskih povezav v Sloveniji. V letošnjem letu bo kolesarski avtobus Štrekna bus povezal Velenje, Mislinjsko in Dravsko dolino ter Labot (Lavamünd) na avstrijski strani.

Na Regionalni razvojni agenciji za Koroško regijo skupaj s podjetjema Nomago, d. o. o., in Verkehrsverbund GesmbH uvajamo novo avtobusno linijo javnega potniškega prometa, ki je sploh prva čezmejna avtobusna povezava med Koroškama po nekaj desetletjih brez te možnosti.

Štrekna bus je tridesetsedežni avtobus s prikolico za dvajset koles. Vozi na relaciji med Velenjem, Gornjim Doličem, Mislinjo, Slovenj Gradcem, Otiškim Vrhom, Dravogradom ter kopalnim jezerom v Labotu (Lavamünd) na avstrijski strani. V poletnih mesecih, juliju in avgustu, vozi dvakrat dnevno vsak dan, v maju, juniju in septembru pa ob vikendih in praznikih – slovenskih in avstrijskih. 

Vozovnice je možno kupiti na avtobusu ali avtobusnih postajah v Velenju in Slovenj Gradcu. Cene so določene kot cene medkrajevnega avtobusnega prometa v Sloveniji, prevoz kolesa pa je brezplačen; na primer vožnja za eno osebo med Velenjem in Dravogradom  stane 4,7 evra, do Labota v Avstriji pa še dodatna 2 evra. Med Velenjem in Dravogradom bo avtobus lahko obstal na vseh obstoječih avtobusnih postajališčih, za kolesarje pa priporočamo uporabo avtobusnih postajališč Velenje, Gornji Dolič, Mislinja, Slovenj Gradec, Šentjanž, Otiški vrh, Dravograd, Labot/Lavamünd in Labot/Lavamünd kopalno jezero. Vožnja med Velenjem in Labotom/Lavamündom traja 1 uro in 20 minut. Celoten vozni red je dostopen na spletni strani http://strekna.si


Vse uporabnike naprošamo, da v primeru skupin, večjih od pet oseb s kolesi, svoj prihod najavijo tri dni pred prihodom v klicnem centru podjetja Nomago: 01 431 77 00 (od ponedeljka do petka med 8. in 17. uro) ali po e-pošti: info@nomago.si. Več informacij o Štrekna busu na spletni strani www.strekna.si.
V Labotu v Avstriji bo možen prestop na avtobus s prikolico za kolesa, ki bo vozil do Wolfsberga v Labotski dolini, kjer poteka tudi med Slovenci priljubljena kolesarska povezava R10 po Labotski dolini. Vozni red Štrekna busa je usklajen tudi z voznim redom poletnega kolesarskega vlaka med Mariborom in Pliberkom. S prestopom v Dravogradu je omogočeno povezovanje kolesarjenja po Štrekni, Dravski kolesarski poti in kolesarski poti po Labotski dolini ter uporabe javnega potniškega prometa.