SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Lončarske delavnice

Lončarski center Bahor, zavod za razvoj in promocijo lončarstva združuje dejavnosti, ki imajo skupni cilj, razvoj in promocijo lončarstva v kulturi in umetnosti. V centru delujejo:

  • Center za eksperimentalno arheologijo
  • Prodajalna
  • Center za raziskave in razvoj
  • Prototipna proizvodnja
  • Lončarska šola
DELAVNICE
RAKU
Tekom tri, pet in sedemdnevnih tečajev boste od lončarskega mojstra pridobili učno izkušnjo izdelovanja keramike v tehniki RAKU. Ob zaključku delavnice boste usposobljeni za izvedbo/uporabo/načrtovanje/izdelavo mnogih posebnosti, ki jih zahteva ta atraktivna tehnika.

LONČARSKO VRETENO - začetni tečaj
Tečaj je primeren za popolne začetnike, ki bi se radi preizkusili in naučili veščin dela na lončarskem vretenu. V skupine vključujejo mladostnike nad 8 let. Vsak udeleženec dela na svojem vretenu in se nauči osnovnih tehnik in prijemov, tako da ob koncu izdela skodelido in cilinder.

NADALJEVALNI TEČAJ
Udeleženci nadgradijo veščine in izboljšujejo osredotočenost. Tečaj je namenjen vsem, ki že imajo izkušnje z delom na vretenu. Pogovori z glino je načaj naprednih tehnik, za vse udeležence, ki so sposobni samostojnega dela na vretenu. 

SOBOTNO DOŽIVETJE
Glina vino in veliko zabave! Super ideja za dekliščino. Pridružite se v ustvarjalni svet ob prigrizku, kozarcu vina in novi izkušnji. Naučili se boste slikanja na keramiko, malo se boste zamazali in imeli fajn. Izkušnje niso potrebne! Vsaka skupina si izdela svoj umetniški izdelek. 

KULINARIČNI DOGODEK Z GLINO
Izjemna delavnica za vse, ki ljubijo kulinariko. Posebne povezave med hrano in posodo v kateri se pripravljajo. Gostje treh delavnic bodo priča postopkom izdelave posode, srečali se bodo s kuharico in poskusili jedi.
Teme: Potočnica s potico, Kokarski klobuk - pekač za klobase in kislo zelje

ARHEOLOŠKA DELAVNICA
Raziskovanje in preučevanje starodavnih lončarskih tehnik je posebna strast lončarja Igorja Bahorja. Na osnovi svojih izkušenj oblikuje zanimive dogodke v katerih predstavi postopke, tehnike in uporabo orodij iz preteklosti. Stari slovani, kelti in rimljani bodo za nekaj ur vaš vir navdiha.