SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Oddih v dvoje v Velenju

Želite za konec tedna pobegniti v dvoje od vsakdanjih rutin in stresov? Ste raziskovalna duša? Iščete aktivna doživetja, nove izkušnje in spoznanja?  Prepustite se pristnemu stiku z okolico in prebivalci ter doživite nepozabne trenutke v Šaleški dolini. Za vas smo pripravili pestro 2 dnevno doživetje.

1.DAN:
14.00_nastanitev v Hotelu Paka
15.00_obisk Velenjskega gradu – eden najlepših ohranjenih v Sloveniji
17.00_obisk Vzorčnega mesta
19.00_večerja v hotelu Paka

2.DAN:
08.00_zajtrk v Hotelu Paka
10.00_podzemna pustolovščina v Muzeju Premogovništva Slovenije

CENA ZA DVE OSEBI: 149 €

* Cena vključuje polpenzion v Hotelu Paka v dvoposteljnih sobah, vstopnine in organizacija izleta po programu. V ceno je vključen DDV.  Možnost najema kolesa. Zaradi višje sile si pridržujemo pravico do spremembe cen in programa.

REZERVIRAJ  
Več informacij

Muzej premogovništva Slovenije

Popolnoma prenovljeni podzemni del Muzeja premogovništva Slovenije obiskovalcem omogoča doživetje izkušnje rudarjev, ki so se desetletja spuščali 160 metrov globoko pod zemljo, da bi na površje spravili »črno zlato«. Različna prizorišča iz življenja in dela rudarjev, ki jih upodablja 20 izjemnih scen in 15 zanimivih lutk, oživijo s pomočjo sodobne avdiovizualne opreme. Ura in pol vznemirljivega potovanja, v katerem je moč spoznati mehanizacijo jamskih prostorov iz zadnjih desetletij razvoja velenjskega Premogovnika, je sklenjena z vožnjo z vlakom po podzemni železnici.

VIDEO: Muzej premogovništva Velenje

Muzej Velenje

FOTO: Matej Vranič
FOTO: Matej Vranič
FOTO: Aleksander Kavčnik
FOTO: Aleksander Kavčnik

Muzej Velenje domuje na Velenjskem gradu, ki je znan kot eden najlepše ohranjenih slovenskih gradov. Velenjski grad se v zgodovinskih virih prvič omenja leta 1270, današnjo podobo pa je dobil v 16. stoletju, ko so ga tedanji lastniki popolnoma prenovili in napol trdnjavsko zasnovan grad spremenili v renesančno rezidenco. Po drugi svetovni vojni je grad prešel v družbeno premoženje, in veliko notranje opreme je bilo uničene, stavba je začela propadati. Leta 1957 je velenjski premogovnik ustanovil Muzej slovenskih premogovnikov in muzej je svoje prostore dobil na Velenjskem gradu. Kmalu so v muzeju začele nastajati nove zbirke, hkrati pa je potekala intenzivna sanacija grajske stavbe.

Danes Muzej Velenje s svojim delovanjem pokriva območje treh občin Šaleške doline (Velenja, Šoštanja in Šmartnega ob Paki), obiskovalcem pa na Velenjskem gradu ponuja na ogled enajst stalnih muzejskih in galerijskih razstav ter vedno tudi kakšno zanimivo občasno razstavo. Poleg zbirk, ki obiskovalca popeljejo skozi lokalno zgodovino, vsekakor velja izpostaviti še Afriško zbirko Františka Foita, eno od treh najpomembnejših afriških zbirk na slovenskih tleh, ter zbirki ostankov mastodonta in sodobne slovenske umetnosti.

Vzorčno mesto

Če iščete znanje, za katerega verjamete, da ga imate, potem je to pogosto največ, kar boste kdaj našli.

Vzorčno mesto je ekosistem, odprt prostor za kreativno soočanje z vse hitreje spreminjajočim se svetom tehnološkega napredka in družbeno okoljskih sprememb. Prostor, v katerem sodelujejo vsi deležniki mesta ter regije, za vzpostavitev trajnostno učinkovite strategije razvoja družbe.

Ljudje so naravni prepoznavalci vzorcev. V prazgodovinskem času, ko smo prepoznali nevarnost v šibkem šumu iz grmovja ali kadar danes na hitro preletavamo stran za stranjo, polno črk in številk, uporabljamo vzorce za prepoznavanje pomena, ne da bi morali opraviti podrobnejši pregled.

VIDEO: Vzorčno mesto

Hotel Paka ****

Hotel Paka je sodoben poslovno-konferenčni hotel, ki s prostorskimi možnostmi in tehnično opremo omogoča odlično izvedbo seminarjev, simpozijev, konferenc... Ima 53 sob (od tega 37 dvoposteljnih sob, 6 enoposteljnih ter 10 apartmajev), 2 konferenčni dvorani in 6 drugih prostorov za izvajanje vseh oblik izobraževanja, lastno slaščičarno, kavarno in garažno hišo, savne … Hotel Paka je dobitnik številnih priznanj doma in v tujini. Kategoriziran je s štirimi zvezdicami.

Vse sobe so sodobno opremljene, klimatizirane, na voljo imajo minibar, sobni trezor, telefon z direktno zunanjo linijo, priključek za računalnik, internet, kartični sistem za odpiranje vrat ter televizijo s satelitskimi in hotelskimi programi.